Musím se vyjádřit k napjaté atmosféře mezi Labužníky na stránkách, která poslední dobou houstne – věřím, že je většině velmi nepříjemná. Stránky dále nemohou fungovat v této ponuré náladě (ač se někteří jistě baví…). Tento web byl dle mého názoru založen pro lidi hledající nové recepty, kteří mají rádi jídlo a kouzlení s ním, a měl se stát prostředníkem, kde by se tito lidé mohli scházet a sdílet společné hodnoty. Chceme tuto vizi zachovat, doladit možnosti a funkce k tomu, aby tyto ideje mohli Labužníci přenášet do (virtuální) reality.
Upozorňuji všechny ty, kteří tyto vize a ideje nevyznávají, že na tomto webu nebudou moci do budoucna fungovat. Nejen já zde pozoruji osobní nevraživost, povyšování a snahy o znemožnění ostatních, zabalené do pocukrovaných slov. Několik posledních dní jsem přemýšlela, co s tím mohu provést. Rozhodla jsem se, že nebudu tento problém řešit jmenovitě či po SZ, ale zde a veřejně. Doufám, že si z toho to důležité vezmou k srdci ti, ke kterým moje slova míří. Pokud ovšem nevystoupí z těchto zaběhnutých kolejí, ze kterých jsou ostatní otrávení, přijdou na řadu z naší strany omezení v přístupu na stránky.
Jelikož s dobrým jídlem přichází ruku v ruce dobrá nálada – navrhuji všem, aby si před zalogováním na stránky dali něco dobrého k snědku. Tak si totiž já „Labužníka“ představuji – jako dobráckou personu. Upřesňuji: nikdo zde nežádá tupé pochlebování a vlezdoprdelkovství – postačí čirá slušnost a respekt k druhému (ať s ním souhlasím, nebo ne).
Taktéž nechceme, aby Labužník působil jako uzavřená komunita, do níž nelze proniknout. Není možné, aby se nováčkům dostávalo jen posměchu a zdrcující kritiky „ostřílených“. Vím, že zde působí zaběhlá grupa, která se zde spoustu let schází, někteří se znají i osobně ze srazů atp. Přesto Labužník není místem pro výlučnou skupinu, kterou by příchozí nemohl obohatit a neměl mít šanci se na stránkách zabydlet.
Proto všechny žádám o shovívavost s nově příchozími – k nim by měla směřovat pomocná ruka a přátelské přijetí.
Ať se vám v těchto prvním jarních dnech daří dle představ
,
Tereza